A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Миргородської міської ради

Новини

Чемпіонат області з основ підприємництва "Крок до бізнесу"  

         Вітаємо команду  "Кибинці сіті" Кибинської гімназії Миргородської міської ради у складі Проскури Вікторії, Ященко Єлізавєти, Ярмоленка Руслана (керівник  Коваленко Ігор Володимирович)  з  блискучою перемогою в XI Чемпіонаті області з основ підприємництва "Крок до бізнесу", який відбувся 26 квітня 2024 року в режимі онлайн.  Бажаємо завжди вірити в себе, сміливо йти до вершин успіху та своїх мрій!

16:15 29.04.2024

Тренінг з української мови "Навчаймось мови золотої!"

        "Весняні свята" - тема тренінгу для ВПО  28 квітня. Слухачки  дізнавалися як правильно говорити: Пасха чи Великдень, крашанка чи писанка...Саме ці правила пояснив мовознавець Олександр Авраменко.  У групах присутні складали асоціативний кущ "Великдень", відповідаючи на запитання та пояснюючи свою відповідь. Як же треба готуватися до Великодня? Утворити дієслова наказового способу було нелегким завданням. А потім слухачки готували "паски", перекладаючи текст українською;  озвучували відео, на якому господиня замішувала тісто. Також "господині"  виготовляли святкові яйця: крапанки, дряпанки, писанки, крашанки, мальованки, трав'янки; складали Великодній кошик. Тренінг закінчився  грою " Святкове лото" і побажанням щасливого Великодня.

08:27 29.04.2024

Семінар «Роуп-скіппінг у закладі дошкільної освіти – індивідуальний та груповий вид рухової активності дошкільників»

           Роуп-скіппінг – новий вид рухової активності, який поєднує комбінації стрибків, акробатичних, танцювальних елементів з однією або двома скакалками, що виконуються індивідуально або в групах. Роуп-скіппінг (англ. rope skipping) дослівно перекладають як «стрибки з пропуском мотузки під ногами». Саме знаряддя англійською називають skipping rope або jump rope — мотузка для стрибків.  24 квітня 2024 року педагоги структурного підрозділу-закладу дошкільної освіти Миргородської гімназії № 2 «Гелікон» Миргородської міської ради Полтавської області поділилися досвідом проведення фізкультурно-оздоровчих  заходів з використанням скакалок та мотузки. Цікаво було дізнатися історичні відомості про роуп-скіппінг. Лідія Супруненко, вихователь-методист закладу, наголосила на тому, що важливо врахувати при впровадженні такого виду рухової активності у закладі дошкільної освіти, а саме: дотримуватися вимог безпеки життєдіяльності, підібрати для кожної дитини скакалку, одяг і взуття, забезпечити музичний супровід та визначити місце для роуп-скіппінгу тощо. А Олена Ребрик, вихователь структурного підрозділу, ознайомила учасників засідання з базовими елементами, видами і технікою виконання вправ з роуп-скіппінгу. Вона відмітила, що вправи зі скакалкою сприяють формуванню правильної постави, вдосконалюють координацію рухів, зміцнюють серцево-судинну і дихальну системи, розвивають спритність і витривалість, їх люблять як діти, так і дорослі. Учасники заходу мали змогу переглянути відеозаняття з дітьми дошкільного віку та майстер-клас із дорослими з використанням скакалок та мотузки. Всі елементи стрибків на скакалці на перший погляд видаються складними, але водночас вони прості і доступні кожному, а головне приносять велике задоволення. Спробуйте й ви!!! Матеріали заходу можна переглянути за посиланням.

16:54 26.04.2024

«Круглий» стіл  «Ігри та вправи для покращення психологічного здоров’я  дітей з особливими освітніми потребами»

          Беззаперечно, що кожна дитина – особлива. Але все ж є діти, про яких говорять «особливі» не для того, щоб підкреслити унікальність здібностей, а задля того, щоб відмітити ті особливі потреби, які відрізняють їх від інших дітей. 23 квітня 2024 року відбулося засідання професійної педагогічної спільноти асистентів, вихователів інклюзивних, спеціальних груп закладів дошкільної освіти (структурних підрозділів) Миргородської, Великосорочинської, Ромоданівської, Комишнянської громад у формі «круглого» столу «Ігри та вправи для покращення психологічного здоров’я  дітей з особливими освітніми потребами». Ольга Харченко, фахівець (консультант) Інклюзивно-ресурсного центру, презентувала вправи та ігри на зняття психоемоційної напруги у дітей з ООП, а учасники заходу поділилися власним досвідом індивідуального підходу у підборі ігрових методів для покращення емоційної сфери кожної дитини. В умовах сьогодення не тільки діти, а й дорослі потребують психологічної підтримки та відновлення. Коли ми переживаємо не найкращі моменти свого життя, то інстинктивно шукаємо ресурси – джерела, щоб поповнити внутрішню енергію. Світлана Вініченко, психолог КУ ЦПРПП Миргородської МР, пропрацювала з учасниками «круглого» столу ізраїльську модель стресодолання Basik Ph, яка допомагає знайти свої власні ресурсні канали,  відновити життєві неперервності та адаптуватися до нової реальності.

09:42 25.04.2024

Практичний семінар  «Музично – естетичний розвиток дошкільників з використанням інноваційних технологій»

        Музика є одним з найбагатших та дієвих засобів естетичного виховання. Вона володіє великою силою емоційного впливу, виховує почуття людини, формує смаки. Спілкування зі справжнім мистецтвом спонукає особистість до власної творчості, вчить глибше відчувати естетику в реальному житті, допомагає сформувати активне ставлення до дійсності. 19 квітня 2024 року під час засідання професійної педагогічної спільноти керівників музичних закладів дошкільної освіти Миргородської, Великосорочинської, Ромоданівської, Комишнянської громад «Музично – естетичний розвиток дошкільників з використанням інноваційних технологій» йшлося про роль музичного виховання для формування у дітей естетичних почуттів. Людмила Сіренко, спікер заходу, керівник музичний ЗДО № 2 «Оленка» (ясла-садок) комбінованого типу Миргородської міської ради Полтавської області, відмітила, що метою естетичного виховання у музиці в дитячому садочку є: розвиток музичних здібностей, стимулювання емоційного відгуку, виховання культурної свідомості, формування музично-естетичних уподобань, сприяння розвитку творчих здібностей, формування позитивного ставлення до музики; нагадала про те, що при виборі музичного твору потрібно звертати увагу на емоційно-образний зміст і тематичну спрямованість, що розкриваються у характері музики, на жанр, структуру і засоби виразності композицій. Практичний відеоматеріал музичних занять, свят та розваг, запропонований педагогом для перегляду, викликав захоплення та естетичну насолоду у присутніх. Завершальним акордом заходу став майстер-клас гри на дитячих музичних інструментах «Весняний оркестр».      Матеріали заходу можна переглянути за посиланням.

15:43 24.04.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень