A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Миргородської міської ради

Новини

Тренінг з української мови "Навчаймось мови золотої!"

        Про космос, про українських космонавтів, про зоряне небо, зірки йшлася мова на тренінгу для ВПО 14 квітня. Присутні подорожували галактикою Українська Мова.  Як пишуться назви зірок, сузір'їв, планет? Чому вони так називаються?  На  планеті  Історична слухачки знаходили відповіді на ці запитання. Планета Загадкова була наповнена загадками, відгадавши які, дізнавалися про космічні терміни: метеорит, небо, літак, планета, сонячна система, сузір'я... Планета Вимовляй Правильно  змусила всіх прочитати знаки зодіаку. Планета Словникова знайомила із значенням деяких слів, з якими  складали речення. Спільнокореневі слова до слів небо, зоря добирали на планеті Словотвірна. А ще слухачки відвідали планету Фразеологічна, планету   Безпомилкова, планету  Поетична, на яких виконували різноманітні вправи і завдання. Тренінг закінчився створенням сузір'я Мрія.

08:44 15.04.2024

До уваги жителів громади!

      11 квітня 2024 року з 16 до 17 години начальником управління освіти, молоді та спорту  Колибельнік Тетяною Миколаївною буде проведено особистий прийом громадян у режимі  “гарячої” телефонної лінії.  Охочих просимо звертатися за номером 5-47-49.  

09:54 08.04.2024

Тренінг з української мови 'Навчаймось мови золотої!"

        07 квітня відбувся тренінг з української мови для ВПО "Навчаймось мови золотої!".  Фонетична зарядка та вірш Ліни Костенко натякнули присутнім на тему заняття. Якими ж терміними  ми користуємось, коли приходимо у салон краси? Чи правильно ми їх вимовляємо, наголошуємо? На ці питання намагалися знайти відповідь протягом тренінгу. Слухачки виконували цікаві вправи: перекладали з російської, вставляли букви, редагували інструкції, виправляли помилки,  впізнавали слова за малюнками. Завершуючи заняття, всі  стали відвідувачками перукарні, де кожна розповіла, про яку зачіску мріє.

08:31 08.04.2024

І (відбірковий) етап  Чемпіонату області з основ підприємництва "Крок до бізнесу"

         02 квітня 2024 року в управлінні освіти, молоді та спорту відбувся І (відбірковий) етап  Чемпіонату області з основ підприємництва "Крок до бізнесу". Конкурс було проведено з метою підвищення рівня обізнаності учнівської молоді в питаннях розвитку підприємництва у формі економічної ділової гри – комп’ютерної симуляції.  Учні ОЗО «Миргородський ліцей ім І.А.Зубковського», Миргородської гімназії №2 «Гелікон» та Кибинської гімназії спробували себе у ролі підприємців, які приймають економічні рішення, що ведуть до фінансового успіху. Змагаючись за найбільший прибуток, перемогу здобули учні Кибинської гімназії (керівник Коваленко І.В). ІІ місце посіла команда Миргородської гімназії №2 «Гелікон» (керівник Лях О.М.), ІІІ місце – ОЗО «Миргородський ліцей ім. І.  А. Зубковського» (керівник Кареліна О.А.)  Вітаємо переможців! Бажаємо, щоб отримані знання допомогли досягти омріяних висот у МИРНІЙ, ВІЛЬНІЙ І СИЛЬНІЙ УКРАЇНІ!

11:50 02.04.2024

Тренінг з української мови "Навчаймось мови золотої!"

         "Природа - це краса, це мистецтво, це життя". Саме така була тема  тренінгу з української мови 31 березня. Щоб налаштуватися на продуктивну роботу присутні прослухали  поетичні рядки Ліни Костенко. Орфоепічна розминка мотивувала правильно читати і вимовляти українські слова.  А щоб збагатити свою лексику слухачки  знаходили нові слова, пояснювали їхнє значення. Після перегляду презентації всі мали назвати квіти українською: братки, конвалія, косарик, півники, жоржина, стокротка, нагідки...Із названих слів присутні складали речення, утворюючи  "квітковий букет". Протягом тренінгу слухачки також створювали художній опис лісу, добираючи метафори до  запропонованих  понять;  знаходили відповідні картинки до назв явищ природи;  складали розповідь за поданим початком;  з'єднували частини   приказок про природу; читали і перевіряли весняні прикмети; записували асоціації до слова весна, бажаючи всім гарного настрою, гармонії у житті. Чарівна музика під час заняття  створювала затишну атмосферу, надихала всіх на успішне виконання вправ.

08:54 01.04.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень