A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Миргородської міської ради

Новини

Педагогічні посиденьки «Ефективність інтерактивного навчання»

         Педагогічні колективи закладів освіти Миргородської міської територіальної громади, розуміючи важливість і складність проблем, які постають перед ними, продовжують працювати над формуванням особистості вчителя, його професійної майстерності. Так, 28.03.2024 року відбулися педагогічні посиденьки «Ефективність інтерактивного навчання», організовані і проведені консультантом КУ ЦПРПП Миргородської МР Антоніною Омельченко. Учасники побували в імпровізованому «нео-кафе», де вчилися готувати інтерактивні «страви». Присутнім вдалося вивести формулу майстерності вчителя, визначити складові сучасного уроку. Такі форми роботи цікаві для педагогів. Вони вносять в освітній процес свіжі думки, нові ідеї, мають значні переваги над традиційними формами роботи. Саме новизна та оригінальність запропонованого викликали інтерес присутніх, допомогли зняти суб’єктивні бар’єри у спілкуванні.  Вчителі зробили висновок, що досягти професійної майстерності можливо лише за умов використання сучасних технологій, побудованих на інтерактивних формах роботи, що розвивають творчі, дослідницькі навички. Такі зустрічі допомагають стимулювати активність педагогів, їх прагнення до самоосвіти, підвищення вимогливості до себе, до своєї методичної майстерності і результативності педагогічної діяльності.

15:38 29.03.2024

Тренінг «Толерантність як показник компетентності вчителя НУШ»

        Толерантність – обов’язкова риса кожної особистості, а для педагога вона є визначальною. На цьому наголошувала консультант КУ ЦПРПП Миргородської МР Омельченко А. М. на тренінгу «Толерантність як показник компетентності вчителя НУШ», який був проведений 26.03.2024 року з учителями Миргородської та Ромоданівської громад. У ході заходу в учасників формувалось толерантне ставлення до оточуючих, до суспільства, до певних педагогічних ситуацій, відпрацьовувались навички доброзичливого безконфліктного спілкування. А під час виконання вправ «Сходинки толерантності», «Комісійний магазин», «Я люблю тебе» присутні вчилися аналізувати та оцінювати власні педагогічні потреби. Вчителі успішно впорались з поставленими завданнями, отримали неабияке задоволення та стимул до творчої праці. Тренінг став добрим прикладом міжшкільної взаємодії довкола освітянських проблем.

15:11 29.03.2024

Пишаємося!

Вітаємо Нечепаєву Дар'ю, ученицю 10 класу Миргородського ліцею ім. Т.Г. Шевченка, з абсолютною перемогою на IV етапі Всеукраїнської олімпади з української мови та літератури! Бажаємо і надалі натхнення, віри у свої сили, невичерпної енергії та успіхів у навчанні. Нехай ця перемога стане початком ще більших нових досягнень!

14:59 29.03.2024

Зустріч з психологом

          Як знайти у собі сили посміхатися щодня? У чому шукати натхнення для щоденного переконання учнів, що необхідно навчатися? Як протистояти стресу? Де віднайти джерело енергії, яке буде тебе наповнювати силою та позитивом? Як знаходити час для родини, себе, роботи, хобі, прогулянок, адміністрації? Як вберегти себе від постійних тривог, негативу, нервувань тощо? Про все це кафедра вчителів математики Миргородської міської територіальної громади говорила із психологом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Миргородської міської ради Вініченко Світланою Володимирівною на березневому засіданні спільноти. У невимушеній атмосфері, тиші та спокої педагоги проговорювали свої стреси та переживання; озвучували те, що їх надихає, заспокоює та стимулює. Від психолога педагоги отримали підказки, як працювати із пошуками альтернативних джерел енергії, а також отримали домашнє завдання попрацювати із питанням «Чому я себе люблю?» Це буде тема наступної зустрічі педагогів. Дякуємо психологу Вініченко С.В., за зусилля та допомогу. Сподіваємося, що отримана інформація дозволятиме переключати увагу та приборкувати стреси, зменшити вплив вигорання на повсякденне життя.

17:00 27.03.2024

Засідання педагогічних спільнот.

        26-27 березня 2024 року відбулися онлайн-засідання учителів іноземних мов, історії, правознавства, громадянської освіти, фізичної культури та предмету «Захист України», української мови та літератури. Під час засідань були обговорені питання підготовки до НМТ-2024 та процедури його проведення. Учителі ділилися творчими ідеями, формами та методами роботи, які мають у своєму педагогічному арсеналі.  Окрема увага була приділена плануванню, організації, та проведенню міні проєктів відповідно до наскрізних ліній: «Екологічна безпека і сталий розвиток», «Громадянська відповідальність»; класифікації модулів фізичної культури в 5-6 класах, формуванню інформаційної компетентності із застосуванням засобів наочності на уроках предмету «Захист України».           З матеріалами засідань можна ознайомитися у розділі «Професійна педагогічна спільнота» на сайті управління освіти, молоді та спорту за посиланнями: https://myrgorod.osv.org.ua/news/1711550173/ https://myrgorod.osv.org.ua/news/1711549116/ https://myrgorod.osv.org.ua/news/1711549455/ https://myrgorod.osv.org.ua/news/1711548871/

16:51 27.03.2024

Засідання професійної педагогічної спільноти вчителів географії

        26 березня в ОЗО "Миргородська гімназія №3 Миргородської МР" відбулося захоплююче засідання професійної педагогічної спільноти вчителів географії, економіки та фінансової грамотності "Формування ключових компетентностей через гейміфікацію", яке підготувала та провела Сизоненко Ірина Миколаївна.          Гейміфікація – це інноваційний підхід до навчання, коли елементи гри використовуються для стимулювання освіного процесу та активізації учнів. На цьому засіданні присутні відчули себе учнями, з великим зацікавленням долучилися до кожного інтерактивного завдання, гри та вправи, які можна використати для покращення якості освіти, розвитку ключових компетентностей, сприятимуть активному навчанню та кращому сприйняттю матеріалу. Завдяки інноваційному підходу до навчання учасники отримали нові ідеї та натхнення для подальшої роботи. Такі заходи допомагають педагогам розвиватися, покращувати свою роботу та забезпечувати якісне навчання для учнів.

13:34 26.03.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень