A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Миргородської міської ради

Семінар «Роуп-скіппінг у закладі дошкільної освіти – індивідуальний та груповий вид рухової активності дошкільників»

Дата: 26.04.2024 16:54
Кількість переглядів: 10

           Роуп-скіппінг – новий вид рухової активності, який поєднує комбінації стрибків, акробатичних, танцювальних елементів з однією або двома скакалками, що виконуються індивідуально або в групах. Роуп-скіппінг (англ. rope skipping) дослівно перекладають як «стрибки з пропуском мотузки під ногами». Саме знаряддя англійською називають skipping rope або jump rope — мотузка для стрибків. 
24 квітня 2024 року педагоги структурного підрозділу-закладу дошкільної освіти Миргородської гімназії № 2 «Гелікон» Миргородської міської ради Полтавської області поділилися досвідом проведення фізкультурно-оздоровчих  заходів з використанням скакалок та мотузки.
Цікаво було дізнатися історичні відомості про роуп-скіппінг. Лідія Супруненко, вихователь-методист закладу, наголосила на тому, що важливо врахувати при впровадженні такого виду рухової активності у закладі дошкільної освіти, а саме: дотримуватися вимог безпеки життєдіяльності, підібрати для кожної дитини скакалку, одяг і взуття, забезпечити музичний супровід та визначити місце для роуп-скіппінгу тощо.
А Олена Ребрик, вихователь структурного підрозділу, ознайомила учасників засідання з базовими елементами, видами і технікою виконання вправ з роуп-скіппінгу. Вона відмітила, що вправи зі скакалкою сприяють формуванню правильної постави, вдосконалюють координацію рухів, зміцнюють серцево-судинну і дихальну системи, розвивають спритність і витривалість, їх люблять як діти, так і дорослі. Учасники заходу мали змогу переглянути відеозаняття з дітьми дошкільного віку та майстер-клас із дорослими з використанням скакалок та мотузки. Всі елементи стрибків на скакалці на перший погляд видаються складними, але водночас вони прості і доступні кожному, а головне приносять велике задоволення. Спробуйте й ви!!!
Матеріали заходу можна переглянути за посиланням.


Любов Гречка, 
консультант КУ ЦПРПП 
Миргородської МР


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень