A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Миргородської міської ради

Новини

Засідання професійної педагогічної спільноти вчителів хімії

      25 березня 2024 року в актовій залі управлінні освіти, молоді та спорту відбулося засідання  професійної педагогічної спільноти вчителів хімії. На засіданні Плотнікова Ірина Володимирівна, учитель хімії ОЗО «Миргородський ліцей ім. І.А. Зубковського», розповіла про візуалізацію навчального процесу на уроках хімії. Ірина Володимирівна доповіла про переваги візуалізації та поділилася досвідом використання різноманітних ресурсів https://docs.google.com/presentation/d/1pPT-r6AZcjr33YP0H4tdInF7pILF6gLt/edit?usp=sharing&ouid=113552424485309547292&rtpof=true&sd=true Козлова Віта Іванівна, інспектор управління освіти, молоді та спорту, поділилася досвідом роботи на платформі JustClass. Віта Іванівна повідомила, що на цій платформі є можливість створювати  різні форми тестових завдань і тестові завдання  різного ступеня складності. На завершення засідання присутні прочитали «Хімічні веселинки» та передбачення до прийдешнього Дня Сміху.

07:47 26.03.2024

Засідання професійної спільноти шкільних бібліотекарів

         25 березня у Mиргородському ліцеї імені Т.Г. Шевченка відбулося заcідання професійної спільноти шкільних бібліотекарів, яке стало важливою подією для обміну досвідом та покращення роботи бібліотек у закладах освіти.          Oдним із ключових питань, які були розглянуті на засіданні, –   "Документація бібліотеки навчального закладу. Сучасні вимоги". Спеціаліст з бібліотечної справи Савчук А.С., яка є завідуючою бібліотеки Миргородського ліцею ім. Т.Г. Шевченка, поділилася своїм досвідом та знаннями з приcутніми, розкрила cучасні вимоги до документації бібліотеки, наголосивши на важливості систематичного оновлення та вeдення необхідної документації для eфективної роботи бібліотеки.          Ще одним цікавим питанням, яке було обговорено на засіданні, стала тема "Популяризуємо українську книгу: бібліотечні родзинки з досвіду роботи". Олена Кульченко, бібліотекар ОЗО "Трудолюбівська гімназія",  поділилася цікавими методиками та прикладами успішної роботи з популяризації української літератури серед учнів. Вона представила "родзинки" свого досвіду, які знадобляться бібліотекарям у роботі з читачами.         Зaсідання професійної cпільноти шкільних бібліотекарів у Миргородському ліцеї імені Т.Г. Шевченка стало важливою платформою для обміну ідеями, досвідом та навичками в галузі бібліотечної справи. Учасники отримали нові знання та стимул для подальшого професійного зростання, що сприятиме покращенню якості роботи шкільних бібліотек та розвитку читацької культури серед учнів.

16:38 25.03.2024

Засідання вчителів інформатики та фізики

         25 березня 2024 року відбулося спільне засідання вчителів інформатики та фізики у Біликівській гімназії. Як зробити керований літальний апарат, як його запрограмувати, яким чином змусити конструкторську машину долати перепони, як працювати із різними штучними інтелектами, як зробити учнівське портфоліо? На ці та ряд інших запитань давали відповіді  присутні на сьогоднішньому засіданні: Чухій С.В., учитель інформатики Миргородської гімназії №7, Коваленко І.О., вчитель інформатики, фізики та географії Кибинської гімназії, Коморний А.С., директор Біликівської гімназії, вчитель фізики, інформатики, трудового навчання. Спробувати себе в ролі оператора дрона міг кожен бажаючий, створити конспект за допомогою ШІ міг будь-хто, але включаючи критичне мислення та не забуваючи «вмикати» функцію «вчитель» - перевір-доповни-проаналізуй. Крім того, присутні спробували свою спритність у стрільбі. Ось так насичено, дієво, незвично провели день канікул вчителі нашої громади. Кожен учасник спільноти зміг для себе взяти якусь ідею; подивитися, як працюють колеги; занотувати мотиваційні вислови, що написані на стінах закладу тощо. Прекрасно, коли поруч є колеги, які горять своєю роботою та намагаються зробити її цікавою для школярів та для себе!!!

16:18 25.03.2024

Практичний семінар «САМООЦІНЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ЗА НАПРЯМОМ «УПРАВЛІНСЬКІ ПРОЦЕСИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ»

       20 березня 2024 року в атмосфері позитиву та з користю відбулося засідання методичної студії для директорів та вихователів-методистів ЗДО Миргородської, Великосорочинської, Ромоданівської, Комишнянської громад у формі практичного семінару (друга частина) за напрямом «Управлінські процеси закладу дошкільної освіти», який провела Любов Гречка, консультант Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Миргородської міської ради». Учасники заходу, скориставшись методичними рекомендаціями з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти (наказ ДСЯО від 30.11.2020 № 01-11/71), навчалися визначати рівень самооцінювання якості управлінської діяльності кожен свого закладу. Присутні відмітили, що такий процес є важливою складовою функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у ЗДО, яка потребує методичної та системної роботи керівника і вихователя-методиста, а також залученості всіх учасників освітнього процесу. Самооцінювання допомагає оперативно реагувати на виклики, відстежувати динаміку та визначати напрями розвитку закладу освіти. Також на засіданні обговорювали питання атестації, а саме: наповнення інформацією електронної Єдиної атестаційної системи. Неля Лобанова, вихователь-методист ЗДО № 12 «Світлячок», показала, як вносити анкетні дані педагогів, інформацію про сертифікати підвищення кваліфікації та формувати атестаційні листи. Можливості даної системи дозволяють педагогічним працівникам за допомогою зручного онлайн-інструменту мати постійний доступ до цифрового аналогу сертифікатів від ІППО та інших установ, автоматично отримувати сертифікати курсів підвищення кваліфікації в особистому кабінеті без необхідності друкувати для атестаційного процесу, а для адміністрації – зручний доступ до актуальної інформації в режимі онлайн до атестаційної інформації. 

11:08 25.03.2024

Про проведення моніторингового дослідження ефективності національно-патріотичного виховання дітей та молоді Полтавської області

         Полтавська академія неперервної освіти ім. М.В. Остроградського просить пройти з 18.03.2024 по 29.03.2024 опитування щодо стану національно-патріотичного виховання і подальшого його вдосконалення, за посиланням. В опитуванні можуть взяти участь учні 5-11 класів, педагоги, батьки, будь-хто з бажаючих у громаді (чим більше буде учасників опитування – тим краще).

16:28 20.03.2024

«Станемо стійкішими разом!»

           За ініціативи Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Миргородської міської ради»  у  березні 2024 року стартував пілотний проєкт «Станемо стійкішими разом!», метою якого є надання психологічної  підтримки  освітянам. Для педагогів  були створені групи психологічної підтримки та розроблена Програма підвищення кваліфікації за напрямом емоційне вигорання: інструменти самодопомоги, яка містить 8 ресурсних занять, логічно поєднаних між собою. Під час ресурсних зустрічей освітяни навчаються знаходити ресурси  для посилення особистої життєстійкості та напрацьовувати навички самодопомоги у стресових ситуаціях.            До реалізації проєкту залучені (за згодою) сертифіковані тренери,  практичні психологи закладів освіти Миргородської МТГ: Світлана Вініченко, психолог КУ ЦПРПП Миргородської МР; Оксана Коробка, практичний психолог ОЗО «Миргородський ліцей ім. І.А. Зубковського»; Світлана Покиньборода, практичний психолог ОЗО «Миргородська гімназія №3 Миргородської МР»; Валентина Сидоренко, практичний психолог ОЗО «Миргородський ліцей імені Панаса Мирного Миргородської міської ради Полтавської області» Сподіваємося, що групи психологічної підтримки доможуть освітянам отримати необхідні  знання та навички для подолання труднощів і покращення власного ментального  здоров'я.  «Турбота про ментальне здоровʼя — це не тільки про психологів і терапію, це й про любов  та час для себе» Бережіть себе        # тияк

10:20 20.03.2024

Тренінг з української мови "Навчаймось мови золотої!"

       17 березня тренінг з української мови  був присвячений  українському Кобзареві -Тарасу Шевченку. Протягом заняття слухачки дивилися короткий фільм про цікаві факти з його біографії та творчості. Також слухали пророчі рядки поета; обговорювали сучасний образ Тараса Шевченка в піснях і мемах. Об'єднашись в групи, присутні грали в "Неймовірну круговерть" , відповідаючи на запитання, цитуючи поета. Підсумовуючи роботу на тренінгу і вшановуючи Тараса Шевченка, слухачки записували найцікавіше на постері "Стежки Кобзаря".

10:54 18.03.2024

День ПІ

         Не спокійним видався четвер 14.03.2024 року, але не дивлячись на це, школярі разом із учителями математики відзначали ДЕНЬ ЧИСЛА ПІ. Пі - це число, яке дорівнює відношенню довжини кола до його діаметра. Воно записується у вигляді нескінченого  десяткового дробу:  3,1415926… Позначенням цього числа грецькою буквою π вперше скористався  англійський математик У. Джонсон  (1706). Назва та позначення π походить від початкової букви грецького слова περιφέρεια — периферія, що означає коло. Цікаво, що починають відзначати це свято о 1 годні дня 59 хв 26 сек (π = 3,1415926…).  14 березня 1879 року народився Альберт Ейнштейн, який є автором фундаментальних праць з квантової теорії, ввів поняття фотона та теорії відносності, встановив закони фотоефекту.

16:05 14.03.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень